Onze filosofie

Niet Schelden Maar Melden!
Veel instanties wijden zich enkel aan de gevolgen van agressie in het verkeer. Zelden bedenkt iemand zich wat de oorzaak is van deze agressie.

Wij hebben onze eigen filosofie hierover:
In het verkeer bevindt elke bestuurder zich in een afgesloten wereld waar hij / zij DE hoofdpersoon lijkt te zijn van zijn eigen road movie. Vaak zijn we onbewust en gaan we op in onze gedachten tijdens het rijden. Communicatie is alleen mogelijk door middel van gebaren, claxoneren en/of lichtsignalen. Daarom is het niet gek dat je werkelijke boodschap niet goed over komt, zowel in negatieve als in positieve situaties.
Eigenlijk heel logisch, nietwaar? Hoe vervelend is het als je voorganger niet naar rechts gaat, geen richting aangeeft, te hard rijdt?! Of als je achterligger te dicht op je bumper zit?! Zelfs de meest vredelievende personen kunnen dan hun zelfbeheersing verliezen en dit heeft ALTIJD gevolgen op hun (rij)gedrag. Daarbij, door de onuitgesproken (maar wel storende) blijken van de irritaties blijven de betrokkenen met een vervelend gevoel zitten. Of het nu om een trage bejaarde, een onverantwoordelijke wegpiraat, een haastige vertegenwoordiger of een aardige bestuurder gaat, voel je je slachtoffer van een medeweggebruiker of wil je graag laten blijken dat je de ander juist op prijs stelt?

Dan kun je dit nu hier melden !
De weggebruiker in kwestie krijgt een vermelding op ons portaal, die voor iedereen inzichtelijk is. De meldingen zijn te vinden op kenteken. Tijd voor een portaal waar iedereen (indien gewenst ANONIEM) met elkaar kan communiceren. Het doel is je medeweggebruiker zelfbewuster te maken van zijn/haar gedrag op de weg en agressie in het verkeer bespreekbaar te maken. Maar ook mensen dichterbij elkaar te brengen via een medium waarbij dat niet altijd makkelijk is.

Alle meldingen worden op basis van het kenteken geregistreerd en indien je je aanmeldt, wordt dit tevens gekoppeld aan je persoonlijke (anonieme) profiel. Zo kunnen wij je later automatisch op de hoogte stellen, wanneer iemand jouw kenteken heeft vermeld.

Top